Včasih je bil počivalnik namenjen upokojencem - "Ker bodo imeli zdaj čas počivati!"

Predsodek št 1: Počivalniki so samo za starejše

NE DRŽI


Včasih se je počivalnike kupovalo ljudem, ki so postajali upokojenci- "Ker bodo imeli zdaj čas počivati." je bilo rečeno. Kot da so ljudje zatem samo sedeli in počivali :). In počitek je bil razumljen kot celodnevno posedanje pred televizijo.


Danes vemo, da je za počitek, ki osveži telo, potrebnih le 20 minut. In da počitek ni nekaj, kar je omogočeno le starejšim.

Sedimo in počivamo vsi, ne samo starejši. Ko pridemo iz službe, se velika večina ljudi usede in pogovori s partnerjem/ko, otroci, nekateri preberejo časopis ali pregledajo zadnje novice na tablici/telefonu, drugi se usedejo pred TV. Nekateri radi spijejo kavico ali čaj, drugi pa samo sede razmišljajo ali pa igrajo igrice. Morda kdo dela od doma, kjer sedi precej dalj časa, kot 20 minut ali pa samo zaspi, ko se utrujen vrne iz dela. Sedenje, počivanje, spanje, branje, igranje igric, razmišljanje,...vse to podpira počivalnik, ki ne pozna starostnih omejitev. Ponudi pa vedno oporo hrbtenici, vratnemu, ledvenemu delu, nogam in to tako, kot je telesu v tistem trenutku najbolj sproščujoče.

Počivalniki Lido objamejo telo na ključnih točkah in omogočijo, da se telo spočije in regenerira.


Zato je pomembno, da VSAK DAN že od mladih nog pravilno sedimo in počivamo. Vsi.