OSEBNI POMOČNIK – PRIJAZNA POMOČ, KO JO POTREBUJETE

Kako pomembna je mobilnost in koliko mišic sodeluje pri preprostem usedanju in vstajanju se zavemo šele, ko nam je zaradi bolezni ali starosti to oteženo. Nakup dvižnega fotelja je ena izmed najenostavnejših in cenovno dostopnih načinov za povečanje mobilnosti in samostojnosti.


Pomoč pri vstajanju in usedanju.

Kaj je fotelj pomočnik?

Na prvi pogled se pomočniki ne razlikujejo od navadnih foteljev, vendar v sebi skrivajo funkcije, ki mnogokrat razbremenijo ne samo uporabnike, temveč tudi svojce. Nepogrešljivi so predvsem starejšim, gibalno oviranim in osebam, ki okrevajo po operacijah.


Komu je namenjen?

Nastavljivi fotelj je neprecenljiv pomočnik predvsem ljudem s kroničnimi bolečinami, z oslabelostjo v mišicah in hrbtenici, pri težavah z mobilnostjo in ravnotežjem, pri boleznih srca in ožilja, bolečinah v sklepih (npr. artritis), osteoporozi, pri okrevanju po operaciji, ob depresiji,... Ti ljudje se vsakodnevno soočajo s številnimi izzivi. Omejena mobilnost povzroča težave in bolečine pri opravljanju običajnih opravil. Fotelj pomočnik služi kot osebni asistent ter nudi neprecenljivo pomoč pri gibljivosti in vsakodnevni funkcionalnosti. Zanj se je pametno odločiti tudi ob manjših problemih z mobilnostjo, saj si lahko življenje olajšate že s preprosto prilagoditvijo višine sedišča.


Položaj v srčnem ravnovesju telesa za boljši krvni pretok.

Ločen nagib hrbtišča in nožnega dela za popoln počitek.Kakšne so njegove funkcije?

Fotelj pomočnik omogoča ločen pomik hrbtega in nožnega dela. Uporabnika postopoma dvigne v stoječ položaj ter olajša prehod od stoječega v sedeči položaj. Visoka stabilnost omogoča brezskrbno in varno uporabo. Osebam omogoča popolno pozicijo za počitek: željena višina sedišča, dvig in počitek utrujenih nog, nastavitev fotelja v srčno lego ter tako izboljšanje krvnega pretoka po telesu, pomik hrbta in nog v ležeč položaj in s tem kakovostni spanec,... Z dodatnimi funkcijami (grelna blazina, masaža, mizice...) se lahko fotelj nadgradi v terapevta, ki bo vedno na voljo. Zaradi vgrajenih kolesc je prestavljanje po prostoru izredno enostavno. S pritiskom na ročko se zopet fiksira.


Zakaj se odločiti za fotelj pomočnika?

Vrača samostojnost: V življenjskem obdobju, ko se zdijo vsakdanja opravila nepremagljiva ovira v življenju, dvižni počivalnik posameznikom vrača samostojnost in neodvisnost. Nihče ne želi biti popolnoma odvisen od drugih in potreben pomoči pri preprostih vsakodnevnih opravilih. Dvižni počivalnik omogoča starejšim vstajanje in usedanje brez napora ter s tem opravljanje marsikatere vsakodnevne aktivnosti brez pomoči. To poveča občutek neodvisnosti in varnosti.


Poveča varnost: Fotelj pomočnik poskrbi za varno vstajanje in usedanje, saj ob tem preprečuje nevarnost padca in poškodb.


Lajša bolečine: Pri kroničnih boleznih so vsakodnevne bolečine pogost pojav. Fotelj pomočnik nežno privzdigne noge, prilagodi naklon hrbta in tako razbremeni telo. Počasen dvig sedišča omogoča enostavno vstajanje s stola z manj napora in bolečin.


Poveča mobilnost in energijo: Ker zaradi svojih funkcij povečuje uporabnikovo gibljivost, mu ostane več energije za vsakodnevne dejavnosti.


Kateri fotelj pomočnik je pravi zame?

Ob nakupu fotelja pomočnika premislite, katere funkcije vam bi olajšale življenje? Podjetje Lido ponuja pestro izbiro foteljev pomočnikov – za lažje in tudi težje mobilno ovirane osebe. Pestra izbira funkcij, materialov, oblikovnih stilov in barv omogoča, da odkrijete popolnega pomočnika zase ali svoje bližnje.