080 20 18   |   info@lido.si   |   9h-19h pon-pet, 9h-13h sob

SLO / ENG / NEM

Dvižni fotelji Lido

Kdaj je nakup dvižnega fotelja dobra ideja?

Pri dvižnih foteljih je veliko lažje ohraniti nadzor, ko vstanete in ko se usedete. Če je vaša okrenost ali okretnost osebe, ki jo negujete, slabša in potrebuje pomoč tudi pri presedanju iz fotelja na posteljo, pa je dvižni fotelj, ki ima možnost snemljivosti rokonaslonov prava pomoč. Za veliko starejših je vstajanje in presedanje iz postelje na fotelj eno najbolj tveganih mest za poškodbe zaradi padcev. Dvižni fotelj je v bistvu izum, ki lahko izjemno vpliva na kakovost življenja starejših in težje gibljivih. Izboljša lahko mobilnost, zmanjša bolečine ter zmanjša možnost padcev.

Dvižni fotelj Alek

Kdaj je dvižni fotelj pravi za vas?

  1. Ko so težave z mobilnostjo resne, npr. ko je vam oz. nekomu za katerega skrbite, zelo težko ali nemogoče samostojno sedeti ali stati brez pomoči in to pomeni veliko izgubo neodvisnosti, je lahko dvižni fotelj pravi pomočnik, s pomočjo katerega lahko samostojno sedite ali stojite. Torej, če so težave z mobilnostjo, kot je hud artritis, koronarna vaskularna bolezen ali kongestivno srčno popuščanje, močno omejile vašo mobilnost, je lahko dvižni fotelj pravi način, da ponovno pridobite nekaj prepotrebne mobilnosti. To lahko velja tudi za bolnike z napredovalo demenco ali hudo Alzheimerjevo boleznijo, ki izgubljajo sposobnost nadzora delovanja mišic.
  2. Ko je ogrožena varnost Ena glavnih skrbi, ki jih imajo številni starejši in jih lahko ovira pri polnem življenju, je tveganje padca in poškodbe. To lahko privede do občutno zmanjšanega gibanja, precejšnjega stresa in izgube neodvisnosti.V tem primeru lahko dvižni fotelj zmanjša ne le tveganje za poškodbe, temveč tudi strah, ki vas ovira pri bolj izpolnjenem življenju. Torej, če je varnost močan vir stresa, potem je lahko dvižni fotelj pravi način za ublažitev te skrbi in izboljšanje kakovosti življenja.
  3. Pomoč negovalcem Negovalci pogosto želijo pomagati, kolikor je le mogoče, vendar lahko pomoč pri sedenju in vstajanju traja precej časa, če ni nujno potrebno. Poleg tega ni vsem negovalcem enostavno nekoga dvigniti iz sedečega položaja. Ko skrbniki potrebujejo dodatno pomoč, je morda čas, da investirate v dvižni fotelj.

Dvižni fotelj - snemljivi rokonaslon Dvžni fotelj - prevleke

Prednosti uporabe dvižnega fotelja

Dvižni fotelj ima številne prednosti. Da bi se lažje odločili, ali je dvižni fotelj pravi za vas, si jih oglejmo.

Varčevanje z energijo za tisto, kar je pomembno: Ker na dan porabite le toliko energije, se mora vsakdo odločiti, kako jo želi porabiti. Ko se starate ali vas zadene možganska kap, lahko celo preprosta opravila, kot sta vstajanje in sedenje, vzamejo več energije, njeno varčevanje pa postane še bolj pomembno.

Izogibajte se preobremenitvi sklepov: Ko artritis postane hud, je lahko uporaba sklepov bolečina, ki se samo poslabša, ko jih bolj uporabljate. Dvižni fotelj lahko v veliki meri prepreči prekomerno obremenitev sklepov.

Zmanjšanje obremenitve negovalcev: Ko vsakič potrebujete pomoč pri vsedanju na klasičen stol ali vstajanju, je to lahko težka naloga za vsakega negovalca. Z dvižnim foteljem lahko prenesete veliko teže z njihovih ramen.

Varnejše samostojno premeščanje: Vstajanje iz klasičnih stolov in usedanje lahko povzroči padce in poškodbe pri tistih, ki težko sedijo ali stojijo. Z dvižnim foteljem je veliko lažje ohraniti nadzor, ko vstanete, poleg tega je veliko manjše tveganje, da bi negovalci izgubili oprijem in vam pomagali vstati.

Počivanje v srčni legi, »legi brez gravitacije:Veliko starejših izbere dvižni fotelj s funkcijo srčne lege, kjer so noge višje od srca, kar imenujemo tudi položaj brez gravitacije, kar ugodno vpliva na srčno žilni pretok, lahko zmanjša otekanje vaših nog, ki ga povzročajo težave, kot so operacije, koronarna arterijska bolezen ali periferna arterijska bolezen.

Dvižni fotelji Lido - srčna lega

Končne misli

Če torej odgovorimo na prvotno vprašanje, ali bi morali kupiti dvižni fotelj za starejše? Da, vsekakor, če prednosti varnosti, lahkotnosti in neodvisnosti starejših odtehtajo tveganja, ki jih prinaša manjši fizični napor. Za veliko število starejših je ta izdelek lahko blagoslov, ki jim lahko povrne delček neodvisnosti in le malo olajša življenje.

 

 

Najbolj brano

Zabavna dejstva o pohištvu

Kako očarati drago?

Popolno darilo za rojstni dan

Spregledana investicija v zdravje

Kdaj je nakup dvižnega fotelja dobra ideja?

Predstavljamo vam najprilagodljivejši dvižni fotelj Savin

MORDA VAS TUDI ZANIMA

Zabavna dejstva o pohištvu

lido

Kako očarati drago?

darilo za 50 let

Popolno darilo za rojstni dan

POKLIČITE NAS

layer 719

Potrebujete svetovanje za nakup prave sedežne garniture za vas?

Unovčite 10% popust. 

Vpišite svoj mail in pridobite kodo za 10% popusta pri nakupu sedežnih garnitur, počivalnikov ali dvižnih foteljev.

 

    Ali imate vprašanje povezano z izdelkom? Pošljite nam sporočilo.